Druhý pohled

Druhý pohled z 12.10.: O zemi podporující terorismus

Jeden kamarád mi poslal k podpisu petici na obranu Kuby. Kuba byla zařazena na seznam zemí podporujících terorismus a prý to Kubu vážně poškozuje. Tak jsem se podíval, jak to Kubu poškozuje. Jde o takové záležitosti jako zákaz amerických firem investovat na Kubě nebo že evropské banky nesmějí otevírat účty kubánským občanům. A taky omezení humanitární pomoci.

Milí Kubánci, nestěžujte si a buďte rádi! Ono vás to nepoškozuje. Ono vám to pomáhá. Opravdu byste chtěli, aby si Američané kus po kusu koupili vaši zemi? To jim chcete otročit? Nebo dokonce být nahrazeni nějakým vhodnějším etnikem. To vás opravdu mrzí, že různí šejdíři si nemůžou otevírat účty v cizině, žít ve vzdálené Evropě a odtamtud pomáhat rozkrást vaší zemi? Nic lepšího se vám nemohlo stát. Určitě nemáte ani důvod litovat, že u vás bude méně různých humanitárních Člověků v tísni a Otevřených společností.

A že vám Američani něco neprodají? Nemají nic, co byste si nemohli koupit v Číně.

A já zatím přemýšlím, co bychom museli udělat, aby nás taky zařadili na seznam zemí podporujících terorismus.

Těm, kdo chtějí mít plný přístup ke kompletnímu Druhému pohledu připomínám, že plná verze nestojí víc než 18 korun měsíčně a tři minuty klikání. Objednat si ji můžete zde.

Napsat komentář