Druhý pohled

Druhý pohled z 10.10.: O paní generálové

Někdo říká, že neupřímnost je to nejhorší. Nesouhlasím. Když se někdo přetvařuje, tak tím dává najevo, že ten druhý je pro něj důležitý. Horší je, když to dospěje do stavu, kdy už ten druhý nestojí za přetvařování. V politických sporech to znamená, že jedna strana nashromáždila tolik moci, že může zcela ignorovat pocity té druhé. Už nemusí ztrácet čas tím, že ji manipuluje, ovlivňuje, že se na ni snaží působit. Tak ty říkáš, že se vzbouříš? Kašpare! Ubožáku! Ještě ti plivnu do obličeje a ty nic neuděláš.

Takhle nějak můžeme číst apanáž pro prezidentovu manželku. 100 tisíc měsíčně na osobní výdaje. V době, kdy se škrtá úplně všechno, kdy se mimořádnými prostředky snižují důchody a kdy se odebírají dokonce i podpory invalidům. A kdy jsou tisíce lidí vyhazovány z práce. V půlmiliardovém rozpočtu prezidenské kanceláře se to vlastně ztratí a kdyby ty peníze paní Pavlové v tichosti přidělili, nikdo by si toho nevšimnul. Ale ta okázalost! To je to plivnutí do obličeje.

... plný text této glosy je určen pouze pro čtenáře Plné verze Hamplova druhého pohledu. Můžete si ji objednat >> zde <<.