Druhý pohled

Druhý pohled z 9.10.: …islám se směje

Bylo by rozumné a logické, že západní, pravoslavná a hinduistická civilizace vytvoří alianci k zatlačení islámu. Alianci vedenou společným cílem dosáhnout toho, že převládne nějaká rozumná celkem racionální forma islámu, která nebude ohrožovat svět. Že se islám změní z válečnické ideologie na náboženství a že nebude umožněn návrat jeho běžné krvelačné podoby, dokud nezanikne úplně.

Jenže to dopadlo jinak. Západní a pravoslavná civilizace vedou boj na život a na smrt, obě strany se podbízí muslimům a na obou stranách roste riziko, že civilizační rámce budu islámem zlikvidovány. Jen Indie zůstává pevná. I Rusové dlouho projevovali ochotu ke spojenectví, včetně toho, že poskytovali své vojenské základny a logistickou podporu americké armádě v boji proti Al Kajdě. To jen pro Západ byli i ti nejhorší muslimští hrdlořezové vždy vítanými spojenci. Ruská vláda je dnes v situaci, že pokud nebude vůči muslimským komunitám dost vstřícná, okamžitě nastoupí Američané, a začnou je podporovat a radikalizovat.

Tak je tomu už dlouho. Jenže ono to vypadá, že se podle toho začíná zařizovat i ruská zahraniční politika.

... plný text této glosy je určen pouze pro čtenáře Plné verze Hamplova druhého pohledu. Můžete si ji objednat >> zde <<.