Druhý pohled

Druhý pohled z 11.7.: V hlavě Volodymyra Zelenského

O jednání maďarského premiéra s ukrajinskými diktátorem Zelenským toho bylo napsáno dost. Byl to rozumný krok. Když nechceme válku s rizikem eskalace do jaderné apokalypsy, musíme jednat i s fašistickými režimy, jako je  ten ukrajinský.

Nicméně různé zajímavé detaily se do médií dostávají postupně. Třeba to, že diktátor Zelenský podle všeho opravdu věří, že se Rusko zhroutí. Stačí vydržet! Pak samozřejmě dává smysl posílat každý den na smrt další stovky Ukrajinců. Protože ten den přibližuje vítězství. A stane-li se Zelenský vítězem na Ruskem, nikdo už nebude řešit příšernou korupci, vraždy, mučení a všechny ty kousky jeho režimu, o kterých pravidelně referuje Amnesty International a píše New York Times.

Je možné, aby člověk přesvědčil sám sebe o něčem, co zjevně není pravda? Za jiných okolností bychom řekli, že to není problém. Že se to děje běžně. Možná nám ale nedochází, že se to může dít i vysokým představitelům, kteří si mohou obstarat i jiné informace než ostatní. Pokud chtějí.

O Izraeli a Židech

Když lidem dáte kus země a umožníte jim bojovat a bránit tu zemi, uděláte z nich dobré lidi. Když lidi se stejnými geny nastrkáte do pozic bankéřů a obchodních šejdířů v zemi, ke které nemají vztah, uděláte z nich špatné lidi. Vysoká inteligence bude spíš na závadu, protože s tou je vždy spojeno pokušení podvádět ostatní.

Tohle je klíč k porozumění židovství a Izraeli. Izraelští hrdinové, kteří čelí džihádu a proti nim židovské obce, které se od džihádistů nechávají kupovat. V Americe takoví Židé požadují odstranění desatera přikázání jakožto křesťanského symbolu, který je prý uráží. Ve skutečnosti je to židovský symbol, ale kdo by to řešil. Vrchní rabín ve Francii podpořil před volbami islamisty. A hanebné vystupování vedení pražské židovské obce během migrační krize snad nemusím připomínat.

Nemám potřebu to detailněji komentovat. Jenom podotýkám, že by to nemělo vést k závěru, že všichni lidé s židovskými geny jsou stejní a podle toho posuzovat Izrael.