Druhý pohled

Druhý pohled z 8.7.: O příčinách pádu Francie

Ve Francii přebírá moc islamolevice. Vybrali si to Francouzi? Spíš se potvrdilo, že Macron je asi tisíckrát chytřejší než LePenová, takže Národní frontě nepomohla ani poměrně  masivní lidová podpora.

A také vidíme stejný trend jako všude v západním světě. Mešity produkující magory podřezávající náhodné kolemjdoucí jsou pro politickou a manažerskou třídu menším zlem než riziko, že by nová aristokracie ztratila své privilegované postavení. Já a pracovat! To ať raději země shoří.

To platí ve Francii, USA, České republice a kdekoliv jinde v západním světě.

Před pár lety jsem psal o vládě lidu. Dnes vidím jako realističtější, že by momentální elita (ve smyslu držení politické a ekonomické moci, nikoliv ve smyslu schopností či charakterů) mohla být nahrazena nějakou konkurenční elitou. Takovou, která se bude více opírat o své schopnosti než o svá privilegia.

Samozřejmě to nemusí být jediné vysvětlení dění ve Francii. Jestli se časem ukáže, že Macron byl ovlivňován nějakým katarským fondem, nebudu vůbec překvapený.

Tak nebo onak to ukazuje, jak málo je času. Anglii už nemá smysl řešit, pro tu by snad bylo lepší, kdyby by se potopila do moře. Ale na řadě jsou další a další. Včetně České republiky.

O pořádku v Čechách

Dobřichovice jsou moc příjemné místo k životu. Ale nikde nepotkáte tolik pitomců. Ani v Praze. Snad jen sousední Černošice jsou na tom ještě hůř.

Třeba zrovna včera jsem měl možnost pozorovat zblízka názornou ukázku. Dvojice korporátníků mezi třicítkou a čtyřicítkou (tedy mentálně dřívějších 20) okázale a veřejně nadávala, že v půl desáté večer není v žádné restauraci otevřená kuchyně. Důvod je jasný. Do restaurací chodí málo lidí, tím pádem i málo lidí jí pozdě a kuchaři tam nemohou jen tak pro případ, že jeden korporátní manažer dostane hlad.

Proč tomu tak je? Protože jsme zemí s bohatými pobočkami zahraničních korporací a chudými lidmi. A taky proto, že se vláda nesnaží chránit české restauratéry před imbecilními euronormami, které nezvyšují ani kvalitu ani bezpečnost, ale jejichž důsledky jsou finančně zničující. Obojí má jednoznačnou skupinu viníků –  Petra Fialu, jeho vládu a jejich podporovatele.

Jenže myslíte, že takové profesionální přednašeče prezentací někoho takového napadne? Kdepak. Jejich odpověď je jiná. Jsme přece v Česku! Méněcenné obyvatelstvo! Samí lenoši! Nechtějí nám uvařit a pak si stěžují, že máme málo peněz. Už, aby sem přišli cizinci a udělali pořádek!

Však oni tu cizinci pořádek dělají! A podle toho to vypadá.